Foruma noteikumi diktē šādi:
Tāpēc:1. Veidojot jaunu topiku, nosaucam par kādu auto (modelis, gads) tiks rakstīts.
2. Projektu pirmajā postā norādam īsu aprakstu ar gadu, marku, uzlabojumiem un ievietojam bildes.
VW Golf MK2 GTI 16V, 1988. gada ražojums, uzlabojumu nav, tikai stock remonts... ...pagaidām.
Bildes tālāk.
Nu, tā, pirmais posts būs ar padaudz prozu un visu pārējo, jo tā vajag.
Backstory sākas tāl-tālajā 1996. gadā, kad esmu sīks perdelis un tēvs nobeidz savu žiguli un nopērk Golfu. Nē, ne šo golfu. Nē, pat ne GTI golfu. Kaut kāds balts karburators ar automātu un 3 durvīm. Pienāk siena laiks un pirmo reizi mūžā tieku pie auto stūres - sākumā pa pļavu, pēcāk jau dīdos pie mazākās iespējas, ka kādam kaut ko atvest, aizvest, pārvest un tā tālāk. Pārmaiņas pēc žiguļa nenormālās, visādi kloķi, (ja atmiņa neviļ) Clareon maģis un tā. Vajadzēja sēdēt, grozīt, klausīties līdz nosēdināju akumulatoru un dabūju pa muguru ar caurām zeķēm
Nākamais pieturas punkts laikam sanāks pirmais paša auto. Tā bija 88. gada fiesta ar 1.1l nemotoru, bet - tās bija neierobežotas iespējas griezt, modificēt, tjūnēt un ņemties bez sirdsapziņas pārmetumiem. Viss tas, protams, bija gateris pēdējais. Ceļazīmes kāts izpūtēja vietā, tonējums ar baloniņu no iekšpuses, kaut kādas ekstra gaismiņas, par kurām arī norāvu pirmo sodu
Un tad ir 2021. gada iesākums. Visi sēž mājās, garlaicība nenormālā, ielās siro corona. Kādu laiku jau prātā perinās doma, ka vajag paņemt vecu hlamu, kam prikola pēc taisīt visādus sūdus, citādi nagi niez čakarēt daily driver. Zin', kā - otro jaunību gribas
Tad vienā dienā izsūdzēju savu bēdu čomam, bet šis man saka: "A man vienam paziņam bija GTI, baigi pucēja, tad nopirka jaunu auto, nometa sētmalē. Vajag uzprasīt". Ha-ha, kā tad, GTI. Gan jau parasts 1.8 carb ar GTI resti un ķekavas tjūningu.
Bet tad sabīdīju apskati, un- ir!
Plusi?
Protams, jāņem. Tad sākas epopeja ar visām četrām ieķīlējušām bremzēm, kulises iekustināšanu utt, līdz golfs pats lepni uzbrauc uz evakuatora.
Un tad pēkšņi bija lauziens. Es taču vēlējos lētu miskasti, kurai uztaisīt kolhozu, pajautroties. Bet te- auto, kurš labā stāvoklī mobile.de iet 10 - 20k ciparos
Ar to pašu čomu, kas vispār ieteica šito, apspriedies, mazliet pagooglējis un pabakstījis ciparus, pieņēmu lēmumu - varbūt man nebūs quick fun, varbūt tas nebūs viegli, tas toč nebūs lēti, bet - šis golfs piedzīvos otro jaunību kopā ar mani!
Un tā tas sākās:
Grīdai ir čau, ar bitumu no abām pusēm, bet zem tā - ūdens un rūsa.Remparta LT atrasts, ka var dabūt veselus paneļus (un ne tikai grīdai).
Īsti bildes no grīdas apakšas, laikam, šokā, piemirsu uzņemt.

Tad pienāk ziņas, ka līdzšinējās telpas nāksies drīz atbrīvot, un tiek steigšus darīts viss, ko pēcāk bez pacēlāja nu ļoti sarežģīti būtu darīt:
Izpalika daudz visādu sīkumu, bet tos jau labāk kaut kad nākotnē, kā golfu tusiņā, bet kur nu vēl līdz tiem - darīt un darīt.
Ak, jā - visu daru pats. Griežu, metinu, smērēju un krāsoju, jaucu un skrūvēju. Protams, pie nopietnākām krāsošanām (virsbūve, pulveris) jau ir atrasti ārpakalpojumi.
Saprotams, ka ne visu daru pēc fen šui, bet tam izskaidrojums ir vienkāršs - nevaru atļauties vai tupa nezināju, ka vajag citādāk. Protams, visa piekare, bremzes, un pārējie pribambasi būs pulverī. Skrūves pēc iespējas- jaunas vai strūklotas vecās (dažas ir īpatnējas - rocenes atsperu atsaites suportos, piemēram).
Virsbūvei no remontiem atlicis nomainīt pakaļējo paneli (no lampām līdz pašai apakšai), un priekšgalā satīrīt lanžeronus, kā arī purna paneļi laikam tomēr būs jauni. Maksā tieši tik lēti, lai nečakarētos, tīrot vecos. UI, nē, visas durvis un bagažniekā vāku arī vajadzētu nomainīt
Salons būs vispār atsevišķs storiys, bet tam risinājumi jau tiek piemeklēti. Visticamāk - būs pāršūts ar ne-OEM audumu, bet neko spilgtu. Neitrāli melns audums, tāpat uz durvju kartēm. Ar griestiem - laikam kāpšu uz tā paša grābekļa, uz kura kāpis GG (jā, es meklēju info par golfiem
Šobrīd uzsūtītas čupa ar jaunām detaļām pakaļējām bremzēm un tiltam, pārējās nākammēnes, cerams, dosies uz pulveri. Dzeltenu supportu vietā ir doma, ka varētu tajā pašā GTI sarkanajā pūst. Vsimaz saskanētu ar kaut ko vēl tajā masīnā.
Nu tad pirmā posta nobeigumam čupa ar bildēm procesā un ārpus tā: