Sveiki!
Forumā stalkoju un pērku šo to jau labu laiku, bet pats neko nebiju atrādījis. Liekas, ka nu ir jēga kaut ko vairāk aprakstīt par savu Golf Mk2 Flair. Ir man jau viņš vairākus gadus, bet līdz šim tas nebija nekas tāds, par ko daudz varētu rakstīt.
Nopērkot tas bija 1986. gada Golfs, Flair izlaiduma. Iekšā 1.6l EZ karburators, 4T garā kārba un neviena lieka ekstra. Kiwi Brown metallic krāsā ar strīpainiem auduma benķiem un 14" snowflake diskiem - tas arī man viņā iepatikās. Nopirku šo 2014. gadā kā rezerves mašīnu, kamēr mans tā laika Dodge Caravan bija beigts ar nokautu kārbu. Toreiz ņēmu, jo ātri vajadzēja rezerves auto un šis bija mana gada un kopskatā tīri jauks.
Cik pēc dokumentiem noprotams, Golfs lielu daļu no mūža Latvijā bijis piederējis kaut kādam večukam, kurš beigās vai nu vairs nevarējis braukt vai kā, un kādus gadus 5 šis ir bijis mierā un bez apskates. Pēc tam kaut kur Tukuma pusē viņš nonāca pie jauna džeka, kas tad bija nomaksājis nemaksāto ceļa nodokli, izgājis apskati un braucis. Tādu tad viņu es arī nopirku.
Rūsa šur tur mēreni, gadiem adekvātos apjomos. Ap bākas vāciņu un vēl šur tur. Nestrādāja pāris rokturi, bukte priekšā spārnā, diski apskrāpēti, hroms šur tur padilis, durvju gumijas maināmas un riepas arī.
Braucu uz darbu un atpakaļ. Buss sataisījās, bet Golfs iepatikās un palika kā otrā mašīna. Apkopu kaitinošās lietas - nomainīju rokturus, bukses un citas gumijas, pusi izpūtēja, ūdenssūkni, radiatoru, salona ventilatoru, aķi - to, kas bija cietis no stāvēšanas kādā šķūnī vai kur nu. Pēc piespiedu izbraukšanas cauri Rīgai tikai ar trešo ātrumu, uzliku arī kulises remontkomplektu.
Lai skats būtu pieklājīgāks, uzlikti aizmugurē tumšie lukturi, 15" diski + labas Michelin riepas, MFA spidometrs ar tahometru, mūzika. Maģi gan ātri izzaga, tāpēc vietā nāca VDO dačiki no Audi maģa vietā. Kopumā baigi pieķēros tam brutāli vienkāršajam kartingam.
2015. gada vasaras beigās Golfs pamazām sāka, ilgāk strādājot ar šķidrāku eļļu un karstāku motoru, kūpēt ziliem dūmiem. Pamērot kompresiju, tur neatklājās nekas labs un tā kā tas motors nav tā vērts lai tur ko darītu, Golfs iedzinās garāžā uz tajā brīdī domātu ātru motora maiņu uz ko tādu pašu, lai var turpināt vālēt. Pēc priekšas izjaukšanas bija sajūta, ka tik daudz darba lai vietā iemestu ko tādu pašu nav adekvāti. Nolēmu sakopt motortelpu un vietā iemest 2E, ADY vai ko tādu. Tā maz pamazām tas izauga līdz "gribu ABF" stadijai. Jaucu visu, mainīju visu kas nepatika un pārkrāsoju motortelpu. Gaidīju ABF. Nesagaidīju, jo neesmu tik pacietīgs. Nevienu ņemamu variantu SSā nepaspēju, Bauskas magnāts par to grib 700Eur, kas neliekas adekvāti 20+ gadus vecam dzinējam, lai arī cik labam. Ja būtu sportam, tad jā, bet ne privātam naudas tērēšanas hobijam. Mehāniķis neesmu, kā hobijam un atpūtai eju tam visam cauri un pamazām mācos. Skrūvēt ir kā atpūta pēc darba taustiņu klabināšanas.
Pirmās ziemas/pavasara/vasaras summa - viss izjaukts, pārkrāsota motortelpa, notīrīti, pārkrāsoti plaukti. Priekšas daļās saliktas poliuretāna bukses. Uzliktas rumbas, bremžu supporti no B4 Passata - priekšā sanāk tagad der tie paši 16v GTI golfa 256mm ventilējamie diski, jo Passatam tas viss ir identiski. Jauni Brembo diski/kluči, virzuļi un blīvju remontkomplekts. Uzlikts MK3 pusrāmis (gaidot ABF), jauni motora/kārbas spilveni, dabūta CE2 drošinātāju kaste. Uzlikts jauns 22mm bremžu master cilindrs. Jauni lodbalsti, stūres pirksti, lētie, crappy TA coili pagaidām. Jaunas SKF pusasis, MK3 GTI bāka ar sūkni bākā, filtrs zem auto, degvielas trubas. Radiatora ventilators ar 2 ventilatoriem no Seat, jauns 210mm Sachs sajūgs ar kurvi un atbilstošs spararats. Stūres kardāns, sačakarēju esošo. Dabūju MK2 dīzeļa gaisa kasti. Tā nu tas sagaidīja ziemu, kad īsti nenotika nekas.
Šovasar atvaļinājuma laikā biju apņēmies ķerties šim klāt ar jaunu jaudu un pabaigt kas pabeidzams līdz vasaras beigām. Iepirku jaunu lielo radiatoru. Tepat forumā pamanīju tirgojamies 2.0 16V 9A motoru ar 2Y īso kārbu. Tam visam pa virsu elektriskā šprice ar 16V čipotu G60 Digifant I ECU, 1.8T sprauslām un vadu bunti komplektā. ABF bija apnicis gaidīt, tāpēc ņēmu šo un braucu pakaļ.
Kad motors bija garāžā, pielasīju jaunus dzesēšanas flančus, sensorus. Iecēlām motoru tur kur tam jāstāv un sāku lodēt kopā elektrību. Tā kā Golfs man ir ar CE1 elektrību, bet motors ar CE2, izlēmu piggyback variantā paturēt abas drošinātāju kastes. Tas tā, jo gribēju salonam paturēt esošo izkārtojumu ar avārijas gaismām kā slēdzi panelī un esošo spidometru. Rezultātā smuki apvienoju abas kastes, kur CE2 vada motoru/sūkni bākā un CE1 lukturus un visu pārējo salona elektrību. Liekā kaste ielīda zem paneļa tā, ka var pat vajadzības gadījumā tikt tai klāt. Motors ierūcās un atlika savilkt kopā astes. Astes gan bija vēl pagaras - aizvedu, lai man salīmē kopā pagaidu izpūtēja variantu - jaunas 16V bikses klāt pie esošā 1.6l golfa izpūtēja otras daļas. Budžets šogad likt vēl jaunu izpūtēju normālā diametrā visā garumā nebija, sieva šķībi skatītos. Pie reizes savilka man jaunas bremžu trubas - bremzes tomēr gribējās uzticēt cilvēkiem, kas ar to nauda pelna, nevis ķēpājas hobija pēc.
Sakopu kas sakopjams un dzinos uz apskati. Pāris sīkumi tomēr bija jāsamaina, bet visumā pret manu lego viņiem pretenziju nebija. 9A 2.0 USA versijās GTI nāca iekā, Teh. pasē man tilpums un jauda nav minēti, tā ka nevajadzēja pat pirmās pakāpes pārbūvi. Tik nopriecājās par skatu motortelpā. Sataisīja man savirzi, nomainīju kas vēl nomaināms un apskates uzlīme laimīgi logā. Pagāja tieši 2 gadi. Bonusā, vismaz Rīgā, šo gadu laikā MK2 Golfi ir faktiski izmiruši, un nu jau ielās var patīkami izcelties. Nākamajā dienā gan bija klāt jau rudens, un Golfu noliku uz ziemas guļu līdz pavasarim. Ziemu un sāli man viņš vairs neredzēs.
Visai epopejai kopsavilkumā esmu nonācis no ātri iepirktas rezerves mašīnas līdz iemīlētam projekta auto ar pietiekami labu jaudu. Darbi tur vēl ir tā, lai man būtu hobijs vēl daudzus gadus. Jātiek nākamvasar vaļā no TA koiliem un jāuzliek kas nopietnāks - šis eksperiments galīgi mani neapmierina vadāmības un uzvedības ziņā. Tik tas ka zemāk var nolaist. Izpūtēju vajag adekvātu. Nākotnē plānoju restaurēt 14" snowflake diskus, sakopt, pāršūt svaigu salonu (tajā pašā OEM skatā) un tad jāķeras pie projekta nākamās lielās fāzes - virsbūves. Vajadzēs fleksēt kas fleksējams, metināt, gatavot un pilnībā pārkrāsot tajā pašā Kiwi krāsā. Kopumā kādu 5 gadu laikā es viņu redzu ārēji sakoptu, ar šo pašu 9A iekšā. Pēc tam jau skatīsies kā gribēsies naudu tērēt. Katrā ziņā kā trešā, hobija mašīna šī man saimniecībā paliks visdrīzāk uz visiem laikiem. Tā ka gan jau būs ar ko šo sacerējumu papildināt.
Bildes galerijā:
https://photos.app.goo.gl/8Jv4Uu8hB5i2UWEl1
Video no pašas pirmās 9A ierūkšanās: https://youtu.be/LJOVmy6g45A
Golf Mk2 Flair (1986)
-
- VW: Golf 2 ghetto GTI
- Has thanked: 570 times
- Been thanked: 153 times
Re: Golf Mk2 Flair (1986)
Silti iesaku izmest ārā to veco drošinātāju kasti un visu pārtaisīt uz jauno
Drošinātāju kaste ir tikai drošinātāju kaste, tā nenosaka kādiem slēdžiem vai spidometram atrasties vadu otrā galā - tas ka kopā ar drošinātāju kasti šis tas nomainījās bija vienkārši tāpēc, ka ar 1990. modeļa gadu iekš mk2 salika šādus tādus B3 atribūtus - drošinātāju kasti, stūres kolonnu un stūres slēdžus. Es pats kopā ar jauno drošinātāju kasti lietoju 1985. gada spidometru ar patēriņa rādītāju, pārējais gan ir salikts atbilstoši vēlīnajai konfigurācijai - sākotnēji vēl bija doma mainīt tikai kasti, bet slēdžus un stūres kolonnu atstāt, bet tad gadījās ieķert B3 kruīza slēdzi un jautājumu vairs nebija... 
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā
1989 mk2 Golf PG+AKL+APK+AAZ+AEL powered by VEMS & LPGTech TECH 104
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...
Es cenšos ievērot CSN, bet pārējajiem gadījumiem man ir Tā Kunga žēlastība un turbīna...
Doma ka ar laiku CE1 likvidēsies gan ir. Kad ķeršos klāt salonam, gan jau pie reizes būs kārdinājums salikt iekšā arī šo to no ekstrām un tas tad arī būtu labs brīdis to darīt. Ilgtermiņā elektrībā noteikti būs pārmaiņas, jo hobija pēc gribētos apgūt pamata lietas no standalone motora vadības lietām, tā ka iespējams līdz MS/VEMS arī tikšu. Ne tāpēc ka vajag, bet lai būtu ko darīt un patīk apgūt jaunas lietas.
-
- VW: Golf 2 ghetto GTI
- Has thanked: 570 times
- Been thanked: 153 times
Nu, manu golfu pagājušājā nedēļas nogalē vemsis sasniedza, braukt var, iet labi, bet tāpat jāregulē vēl būs daudz... 
1987 B3 Audi 90 quattro - ilgajā miegā