Un kā ar patēriņu pilsētā un šosejā? DSG?Rudzitis wrote: ↑23.10.2017, 23:07Es pirms 2 nedēļām paņēmu 2010. gada 1.4tsi. Pagaidām sūdzēties nevaru, uzsilst ātri, pirmie 3 ātrumi pilsētā ir ļoti labi, paŗējie uz šosejas so so.
Tas kad nomainīt ķēdi izmaksā 2x dārgāk nekā siksnu 100% piekrītu, bet līdz ar to ķēde kalpo 2x ilgāk un beigās sanāk cik garš tik plats.![]()
1.4 TSI vs 1.6 TDI (DSG)
Re: 1.4 TSI vs 1.6 TDI (DSG)
-
- VW: gtd mk6
- Been thanked: 2 times
Manuālis, pagaidām īsti nemāku teikt, nēesmu baigi pētījis. Un + mans golfs nebūtu tas ekanomiskākais variants, no kura spriest par patēriņu. 
Cik daudz tu taisies braukāt?
Man jau liekas, ja var atļauties pirkt mašīnas par tādām cenām, tad kaut kā pie pakaļas, cik viņa ēd. Pat ja ēstu 10 l uz 100 km, par mašīnas cenu var nobraukt 50000+ km.
Es drīzāk uztrauktos, ka tur DSG nenobirst vienā paņēmienā uz pusi tās mašīnas cenas, nevis vai uz laukiem aizbraukt par 5.00 vai 5.50 €.
Man jau liekas, ja var atļauties pirkt mašīnas par tādām cenām, tad kaut kā pie pakaļas, cik viņa ēd. Pat ja ēstu 10 l uz 100 km, par mašīnas cenu var nobraukt 50000+ km.
Es drīzāk uztrauktos, ka tur DSG nenobirst vienā paņēmienā uz pusi tās mašīnas cenas, nevis vai uz laukiem aizbraukt par 5.00 vai 5.50 €.
atsauksmēs raksta, ka nefiga tā ķēde ilgāk par siksnu nekalpo. manam golfam tā tika mainīta pie 130K
-
Pirms pirku, lasīju tieši pretējo.
Man ir 2010. gada 1.4tsi un tiko palika 160km, vēl nav mainīta un nekas neliecina par maiņas tuvošanos.
-
Man vairs nav stock, domāju ka ned. nogalē paskatīšos un izvilksim vidējo aritmētisko čo pa čom 
-
- VW: Variant
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 17 times
Laba diena, Komandier!
Mani 2 centi:
1,5 gadi ar golf6 tdi 1.6L DSG (7 robi) universālis (liels, smags), 2010. gads.
Vasarā - vidējais patēriņš 80% pilsēta 20% šosē - ap 6-6,5L, ja baigi sēžu korķos.
Ziemā, kad auksts - vidējais patēriņš 80% pilsēta 20% šosē - ap 8-10L, jo ziemā sanāk baigi sēdēt korķos.
Šis ir maršrutā: no 1dienas līdz 5dienai - mājas ->darbs -> veikals -> mājas (viens liels korķis vislaik) + 6dien vai svētdien Ķengarags-Berģi.
Ja jābrauc tīri pa šoseju, minimāli sēžot korķos pilsētās, tad ziema vai vasara baigi neko nemaina - sanāk ap 4-5L uz 100km
Apkopes lētas - eļļa, filtri, hadene - lēta. Zobsiksnu vēl neesmu mainījis, bet drīz tā kā vajadzētu..
DSG - nomira pirms gada mehatrons - detaļa, kas regulē, kad pārslēgt ātrumus un laikam arī kko tur slēgā.. rezultātā samainīju pa garantiju maksājot 100 eur + tagad ir 2 gadu papildus garantija.
Ja nebūtu garantija, būtu 1,5k par detaļu un darbu.
Mani 2 centi:
Vasarā - vidējais patēriņš 80% pilsēta 20% šosē - ap 6-6,5L, ja baigi sēžu korķos.
Ziemā, kad auksts - vidējais patēriņš 80% pilsēta 20% šosē - ap 8-10L, jo ziemā sanāk baigi sēdēt korķos.
Šis ir maršrutā: no 1dienas līdz 5dienai - mājas ->darbs -> veikals -> mājas (viens liels korķis vislaik) + 6dien vai svētdien Ķengarags-Berģi.
Ja jābrauc tīri pa šoseju, minimāli sēžot korķos pilsētās, tad ziema vai vasara baigi neko nemaina - sanāk ap 4-5L uz 100km
Apkopes lētas - eļļa, filtri, hadene - lēta. Zobsiksnu vēl neesmu mainījis, bet drīz tā kā vajadzētu..
DSG - nomira pirms gada mehatrons - detaļa, kas regulē, kad pārslēgt ātrumus un laikam arī kko tur slēgā.. rezultātā samainīju pa garantiju maksājot 100 eur + tagad ir 2 gadu papildus garantija.
Bentlija manuālis / Jānis Jaunvīrs / Zatlers atlaiž saeimu
interesanti, cik km bij nobraukti kad kārba nobruka? pēc atsauksmēm spriežot dsg7 resurs ir ap 100t. bet atsauksmēs pārsvarā nāk no krievijas un tiem tur lieli sastrēgumi pilsētās uz ko it kā varētu norakstīt šo problēmu. tur arī dēļ tiem sastrēgumiem tsi motori ātri birstot nost
Ļoti vērtīgi 2 centi!Toms_Lusis wrote: ↑01.11.2017, 15:43Laba diena, Komandier!
Mani 2 centi:
Neko sev patēriņš ziemas korķos. Interesanti, vai 1.4 benzīnam ziemā arī būs +2-4l vai mazāks pieagums.
DSG garantīja ir bijusi jo pie dillera pirki, vai nē? Pie kura un kur remontēja pēc garantijas?
-
- VW: Variant
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 17 times
Man DSG nobruka pie ~180k nobraukuma.
Garantija, cik saprotu, ir 10 gadi - ražotāja noteiktā garantija, bet visām apkopēm jābūt veiktām pie oficiālajiem dīleriem.
Es laboju Moller Auto.
Pirku auto no privātā pārdevēja, auto `12. gadā ievests LV no Itālijas.
Garantija, cik saprotu, ir 10 gadi - ražotāja noteiktā garantija, bet visām apkopēm jābūt veiktām pie oficiālajiem dīleriem.
Es laboju Moller Auto.
Bentlija manuālis / Jānis Jaunvīrs / Zatlers atlaiž saeimu
Moller Lidosta vai Krasta?Toms_Lusis wrote: ↑02.11.2017, 10:52Man DSG nobruka pie ~180k nobraukuma.
Es laboju Moller Auto.