mk2 salona griesti
Forum rules
Uzsākot jaunu tēmu:
1. Precīzi nodefinē tēmas nosaukumu. Kurai markai, kas nedarbojas un kas notika. Piemēram, ja tev ir pazudis apgaismojums instrumentu panelī, tad nosaukums sastāvēs no vw markas un sērijas "Golf Mk2", tālāk - kādam priekšmetam/kurā vietā un kāda problēma. Tātad nosaukums būs "Golf Mk2 instrumentu panelim pazuda apgaismojums". Nevis "instrumentu panelis".
2. Lai iegūtu konstruktīvu atbildi - ir jābūt konstruktīvam problēmas raksturojumam/aprakstam. Konstruktīvam, nevis referāta formas atstāstam.
Uzsākot jaunu tēmu:
1. Precīzi nodefinē tēmas nosaukumu. Kurai markai, kas nedarbojas un kas notika. Piemēram, ja tev ir pazudis apgaismojums instrumentu panelī, tad nosaukums sastāvēs no vw markas un sērijas "Golf Mk2", tālāk - kādam priekšmetam/kurā vietā un kāda problēma. Tātad nosaukums būs "Golf Mk2 instrumentu panelim pazuda apgaismojums". Nevis "instrumentu panelis".
2. Lai iegūtu konstruktīvu atbildi - ir jābūt konstruktīvam problēmas raksturojumam/aprakstam. Konstruktīvam, nevis referāta formas atstāstam.
-
- VW: Golf/Jetta/Bora Mk..? GTI..
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 26 times
Re: mk2 salona griesti
Golf 2 esmu redzējis divu tipu griestus. Vieni ir cietie, otri mīkstie. Abiem pamats laikam ir vienāds, tāds trausls, 4mm biezs materiāls, līdzīgs putuplastam, kuram abās pusēs pielīmēta (piekausēta) plēvīte. Mīkstos griestus neesmu smalki pētījis, tāpēc par pamatu neesmu drošs, bet viņi atšķiras ar to, ka uz pamata salona pusē papildus ir uzlīmēts audums. Audums ir ar porolona apakškārtiņu. Tāds audums darbojas kā labs skaņas absorbētājs, un vidrīzāk šādi griesti nāca GTI modeļos, lai iekšā ir klusāks. Tā kā porolons ar laiku sabirst, tad tas arī ir iemesls, kāpēc tā lupata krīt nost. Tātad, tie, kam cietie griesti, tiem nekas nekrīt nost (ja nu dažreiz kādā stūrī plēvūite lokas vaļā), bet mīkstajiem griestiem dēļ porolona starplslāņa iziršanas lupata riktīgi krīt zemē.
Ja pārlīmē lupatu, tad to veco porolonu vajadzētu dabūt nost. Vinilteks var nopirkt audumu, kurš ir ar porolona slāni. Vienīgi dēļ sintētiskās pamatnes viņš slikti staipās, un nezinu, kā varēs izlīmēt nelīdzenās vietas. Tādu esmu nopircis, bet vēl nav pielīmēts.
Vēl krievu forumos džeki griestu pamatam augšpusē līmē stiklaudumu, lai būtu izturīgāki, citādi viņi tiešām ir ļoti trausli, un montējot demontējot var viegli sabojāt.
Ja pārlīmē lupatu, tad to veco porolonu vajadzētu dabūt nost. Vinilteks var nopirkt audumu, kurš ir ar porolona slāni. Vienīgi dēļ sintētiskās pamatnes viņš slikti staipās, un nezinu, kā varēs izlīmēt nelīdzenās vietas. Tādu esmu nopircis, bet vēl nav pielīmēts.
Vēl krievu forumos džeki griestu pamatam augšpusē līmē stiklaudumu, lai būtu izturīgāki, citādi viņi tiešām ir ļoti trausli, un montējot demontējot var viegli sabojāt.
Golf 2, 1986, 1.6 EZ, Pierburg 2E2, automatic
Golf 2, 1990, 1.6 PN, Pierburg 2EE, automatic
-
Paldies JohnLV par nelielo skaidrojumu.
Man personīgi tā paralona kartiņa jau ir sairusi un var mierīgi ar kadu asaku birsti noberst nost.
Tad rodās jautājums kā tieši saucās tā līme ar ko līmē griestiem audumu jeb vinīlu? Vai to līmi gadījumā nevar aizstāt ar 88 līmi?
Man personīgi tā paralona kartiņa jau ir sairusi un var mierīgi ar kadu asaku birsti noberst nost.
Tad rodās jautājums kā tieši saucās tā līme ar ko līmē griestiem audumu jeb vinīlu? Vai to līmi gadījumā nevar aizstāt ar 88 līmi?
ta aeresolu lime diezgan sudigi tur griestus.
88ir neapsaubami labaka,tikai naf idejas,ka vinu uzklat lielam laukumam vienada biezuma.
vajadzetu skaidit,bet nezin ar ko.
itka esot specials skaideklis prieks 88limes.
vel ir tada zelejas lime,tipa laikam bizon.
...R.
88ir neapsaubami labaka,tikai naf idejas,ka vinu uzklat lielam laukumam vienada biezuma.
vajadzetu skaidit,bet nezin ar ko.
itka esot specials skaideklis prieks 88limes.
vel ir tada zelejas lime,tipa laikam bizon.
...R.
Tel.nr.29510855 Raimonds
Riga Ventspils iela 45c

Riga Ventspils iela 45c

-
ja skaisti ka var ar to līmi līmēt griestus, bet man gribētos zināt cik tad tās stikašķiedras audums maksā?
-
šeit der parastā kontaklīme - Moments vai bison, škirba tikai cenā un līmes kārtiņas tonī !
Galvenā problēma tiešām ir līmes uznešana. Balonas jau tāpati līme vien ir, tik atšķaidīa un zem spiediena ! Cik pats esmu aplīmējis gan podimus gan subu kastes ar audumiem, augstāk minētās līmes kalpo godam !
Stikla audums mazumā maksā aptuveni 5Ls/kg (es pērku pie spoileru izgatavotājiem), bet ir arī veikals rīgā, Rīgas ķīmija, vai kkā tā saucās, tur ir metros un liela izvēle, bet, ja nemaldos, tur tāds kā spoileristiem (škiedru virziens haotisks) nav !
p.s.
Stikla audumu līmē ar poliestera sveķiem !
Galvenā problēma tiešām ir līmes uznešana. Balonas jau tāpati līme vien ir, tik atšķaidīa un zem spiediena ! Cik pats esmu aplīmējis gan podimus gan subu kastes ar audumiem, augstāk minētās līmes kalpo godam !
Stikla audums mazumā maksā aptuveni 5Ls/kg (es pērku pie spoileru izgatavotājiem), bet ir arī veikals rīgā, Rīgas ķīmija, vai kkā tā saucās, tur ir metros un liela izvēle, bet, ja nemaldos, tur tāds kā spoileristiem (škiedru virziens haotisks) nav !
p.s.
Auto audio instalācijas
-
- Been thanked: 30 times
-
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 2 times
Latvijas ķīmijā ir sūdīga šķiedra.phantomas wrote:šeit der parastā kontaklīme - Moments vai bison, škirba tikai cenā un līmes kārtiņas tonī !
p.s.
Pie Rīgas hesa taisa laivas un visādus citādus.... Kontakts: Valentīns 29516416
-
nu ja, tā būs tā ar haotiskajām škiedrām !Raa wrote:
Latvijas ķīmijā ir sūdīga šķiedra.
Pie Rīgas hesa taisa laivas un visādus citādus.... Kontakts: Valentīns 29516416
Auto audio instalācijas
-
Aptuveni jau tika skaidrs kā tos griestus līmē ar audumu. Kā ir kad līmē ar vinīlu? Vai tas process nemainās daudz?
-
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 26 times
Vienā krievu forumā džeks rakstīja, ka ja līmē ādu, viss esot OK, bet ja līmē vinilu, tad ir problēmas, jo vinils neļaujot līmei izžūt. Sildot ar fēnu, līme taisa burbūļus.Brigadieris wrote:Aptuveni jau tika skaidrs kā tos griestus līmē ar audumu. Kā ir kad līmē ar vinīlu? Vai tas process nemainās daudz?
Golf 2, 1986, 1.6 EZ, Pierburg 2E2, automatic
ta ari ir.ada lip loti labi ari ar airesolu,bet tas suda aizvietotajs neturas.
...R.
...R.
Tel.nr.29510855 Raimonds
Riga Ventspils iela 45c

Riga Ventspils iela 45c

-
Tad jau labāk tiešām paņemt un uzmočīt ādu, un tad jau nebūs daudz problēmu.
Vai ādu līmējot klāt vajag sildīt viņu ar fēnu? Cik stipri butu aptuveni jāsilda lai viss butu OK?
Vai ādu līmējot klāt vajag sildīt viņu ar fēnu? Cik stipri butu aptuveni jāsilda lai viss butu OK?
adu labak nevajag karset,jo var sacokuroties.
sildit vajaga lai sarautos,ja k.kur ir lieks un uzmet krunkas.tipa ka tam laikam lakijs fireice.
vinam pilnigi visas krunkas vareja dabut ara ar uzmanigu karsesanu.
protams ja ta balta tiesam bija ista ada.
griestiem nav izteiktu izliekumu un nevajadzetu krunkoties,ja pareizi saksi un no pareizas vietas.
...R.
sildit vajaga lai sarautos,ja k.kur ir lieks un uzmet krunkas.tipa ka tam laikam lakijs fireice.
griestiem nav izteiktu izliekumu un nevajadzetu krunkoties,ja pareizi saksi un no pareizas vietas.
...R.
Tel.nr.29510855 Raimonds
Riga Ventspils iela 45c

Riga Ventspils iela 45c

-
Labi gan jau ar to tikšu galā bet kura tā vieta butu ar kuru man butu jāsāk.rukis wrote:adu labak nevajag karset,jo var sacokuroties.
...R.
Vai Vinilteksā var pirkt dabīgo ādu ko līmēt uz griestiem? Vai varbut var pirkt vienā kantorī kas atrodās uz Brīvības ielas Teikas mikrorajonā, un ja nemaldos tad Nr bija 372 kur tas akantoris atrodās.
protams ka no vidus uz malam.
...R.
...R.
Tel.nr.29510855 Raimonds
Riga Ventspils iela 45c

Riga Ventspils iela 45c